Web Analytics Made Easy - Statcounter

موضوع معیشت و گذران زندگی فقط یک روی سکه از داستان پرغصه رانندگان تاکسی در ایام کرونایی است، قشری که به اندازه مهم بودنشان مورد توجه قرار نمی گیرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تبریز بیدار حدود شش ماه از شیوع ویروس کرونا در تبریز می‌گذرد. ویروسی که با سایه سنگین خود بر زندگی بسیاری از اقشار، معیشت آنها را تحت تأثیر قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی حوزه‌های مختلف کسب و کار متاثر از شیوع این ویروس قرار گرفت. سیستم ناوگان حمل و نقل عمومی شهری نیز یکی از حوزه‌هایی بود  که با ظهور کرونا سایه سنگین آن را احساس کرد.

در بخش تاکسیرانی رانندگان به دلیل اینکه معیشت و گذران زندگی آنها ارتباط مستقیمی با حضور مردم در معابر و خیابان‌ها و همچنین تردد در شهر دارد، زندگی آنها تحت تأثیر از کرونا قرار گرفت.

موضوع معیشت و گذران زندگی فقط یک روی سکه از داستان پرغصه رانندگان تاکسی در ایام کرونایی است. حضور حداکثری آنها در سطح شهر به دلیل کسب روزی و استفاده مردم از این وسیله نقلیه عمومی باعث شده است که این افراد با خطر ابتلا به کرونا بیش از دیگران روبرو شوند.

بدنبال رعایت پروتکل های بهداشتی، طرح الزام فاصله‌گذاری اجتماعی و سلامت محیط کار در ناوگان تاکسیرانی شهری ابلاغ شد و رانندگان تاکسی موظف شدند حداکثر سه مسافر در خودروی خود سوار کنند.

این مصوبه اگرچه برای حفظ سلامت رانندگان و مسافران مطرح شد اما بازهم موجب بحث‌هایی بین رانندگان و مسافران بر سر مسایلی چون کرایه شد؛ خبرنگار تبریزبیدار بر همین اساس و برای پیگیری این موضوع و دریافت نظرها و دیدگاه‌های رانندگان تاکسی و مسافران به سراغ آنان رفته است.

چالش مسافر چهارم

در چهارراه لاله با یکی از رانندگان تاکسی تبریز هم صحبت می‌شوم. خود را معرفی کرده و از اوضاع کسب و کار خود حسابی می‌نالد.

آقای لطفی در خصوص مصوبه طبق سازمان تاکسیرانی مبنی بر رعایت پروتکل های بهداشتی و سوار کردن حداکثر ۳ مسافر می گوید: دولت باید رانندگان تاکسی را هم در نظر گرفته و ضررهایی که به وسیله این مصوبه به وجود می آید را جبران کند.

وی می افزاید: این سازمان یک کاور رایگان برای هر راننده داده تا سلامت راننده خدشه دار نشود و همچنین در مقابل حذف یک سرنشین، ۳۱ درصد کرایه را افزایش داده و به رانندگان اعلام کرده که با سرشکن کردن قیمت نفر حذف شده بر نفرات دیگر، ضرر های وارد شده از حذف این سرنشین را جبران کنند.

 

وی در پاسخ به سوال دلیل عدم رعایت نکردن این قانون توسط برخی رانندگان می گوید: اولا برخی رانندگان با اجرای این طرح نه تنها سود نکرده بلکه گاهی ضرر می کنند؛ همچنین بعضی مسافران این هزینه اضافی مصوب را به رانندگان پرداخت نمی کنند.

این راننده تاکسی راهکار این مشکل را اعلام قیمت به صورت نصب تعرفه های جدید در هر تاکسی دانست و افزود: سازمان تاکسیرانی هیچ گونه کمک هزینه مالی برای رانندگان در نظر نگرفته است.

شرایط سلیقه ای بانک ها برای وام کرونایی

لطفی در خصوص ترتیب اثر بخشیدن به بیمه کرونایی رانندگان تاکسی اظهار می کند: سازمان تاکسیرانی در اوایل اعلام کرد که بیمه کرونایی شامل رانندگان تاکسی نیز می شود و ما هم در سایت ثبت نام کردیم ولی بعد ها به بیان اینکه رانندگان تاکسیرانی خویش فرما هستند، زیر حرفشان زدند.

وی تشریح می کند: به تمامی رانندگان سازمان تاکسیرانی توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا مبلغ ۶ میلیون تومان وام تعلق گرفت ولی من شخصا بعد از گذشت یک ماه از اقدام، نتیجه ای نگرفتم و با وعده های سرخرمن بانک، بلاتکلیف شده ام؛ در حالی که این وام کرونایی طبق قانون باید با یک چک یا سفته به ما تحویل داده شود.

نه سیخ بسوزد نه کباب...

این راننده تاکسی درد و دلی هم از زبان تمام رانندگان تاکسیرانی داشته و گفت: راننده هم عضوی از این جامعه است و با جامعه زندگی می کند؛ درخواست داریم با ما همکاری کرده و به قول معروف طوری شود که نه سیخ بسوزد نه کباب...

یکی دیگر از راننده تاکسی ها که در مسیر بازار کار می کند، از وام ۶ میلیونی شکوه کرده و می گوید: بعضی بانک ها براحتی وام را در اختیار تاکسیرانان قرار می دهند ولی بعضی دیگر مانند بانک صادرات بسیار سخت گیر هستند و شرایط سختی اعم از ضامن با چک دارای گردش مالی بالا می خواهند، و سفته و سند ماشین و سند خانه را قبول نمی کنند. ما نمی توانیم به هر کسی رو بیندازیم که  ضامن شود.

 

وی می افزاید: ما از نظر بیمه در مضیقه هستیم؛ خود من ۶ سال است که با تحمل فشار زیاد، بخشی از درآمدم را برای بیمه آزاد واریز می کنم و هیچ کس صدای ما را نمی شنود چون هر کس می خواهد موقعیت خود را حفظ کند. 

این راننده تاکسی تبریزی می گوید: در شرایط کرونایی مسافر کمتر سوار می کنیم و از طرفی استهلاک ماشین و هزینه های آن زیاد است.

وی ضمن تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی و سوار کردن حداکثر ۳ مسافر می گوید: طبق مصوبه تاکسیرانی قیمت نفر حذف شده را به صورت افزایش ۳۱ درصدی کرایه سایر سرنشین ها اعمال می کنیم ولی مردم به خاطر اوضاع کنونی اقتصادی، موقع مطرح کردن نرخ جدید، خشمگین می شوند. 

وی راهکار تعامل مردم با راننده تاکسی ها را چنین بیان می کند: به نظر من راهکار این است که دولت اطلاعیه ای مبنی بر تغییر نرخ تاکسی ها اعلام کند تا ما با مردم راجع به این مسأله اختلاف پیدا نکنیم.

با یکی دیگر از راننده تاکسی ها در مسیر خیابان دارایی همصحبت می شویم. او ابتدا از خدمات دولتی برای جبران خسارات تاکسیرانان می گوید: دولت یک میلیون تومان به حساب هر شخص به صورت یارانه واریز کرد و یک کاور محافظ برای هر راننده تاکسی در نظر گرفته است. همچنین ۶ میلیون تومان وام برای همه تاکسیرانان در نظر گرفته است که من خودم شخصا این وام را با یک سفته از بانک ملت دریافت کرده ام.

وی همچنین در خصوص افزایش مبالغ کرایه با توجه به کم شدن تعداد نفرات مسافر اظهار داشت: ما به دستور دولت فقط برای مسیر مستقیم ۳۱ درصد افزایش قیمت را دریافت می کنیم و دیگر مسیرها به قیمت قبلی خود پابرجا هستند.

 

وی در مورد بروز اختلافات بین مسافرین و رانندگان بر سر هزینه افزایش یافته می افزاید: بعضی شهروندان از فهم برخوردار هستند و شرایط را درک کرده و این مبلغ را پرداخت می کنند ولی بعضی ها پرداخت نمی کنند.

این راننده تاکسی گلایه ای نیز کرده و می گوید: برای ما رانندگان تاکسی تا به امروز بیمه بیکاری تعلق نگرفته است.

برای پیگیری مسایل مطرح شده توسط رانندگان تاکسی بنا بر مصاحبه با مدیرعامل تاکسیرانی شهرداری تبریز داشتیم که او برای عدم پاسخگویی به رسانه ها توجیهاتی را مطرح کرده و امتناع کرد.

بعد از پیگیری های مکرر، به مصاحبه با مدیر روابط عمومی سازمان تاکسیرانی رضایت داده شد.

برزگر مدیر روابط عمومی تاکسیرانی شهرداری تبریز در خصوص گلایه های رانندگان تاکسی مبنی بر سخت گیری های بانک ها در اعطای وام ۶ میلیونی به تبریزبیدار می گوید: هر بانکی برای اعطای وام خود قوانینی دارد و نمی توان از آن قوانین سرپیچی کرد. بعضی رانندگان گلایه دارند که وام ۶ میلیونی نباید ۱۲ درصد سود داشته باشد، ولی هر وامی قوانین و ضوابط خود را دارد و هیچ وامی نداریم که بدون ضامن باشد.

وی در خصوص مشکلات بیمه بیکاری راننده تاکسی ها نیز گفت: این مقوله یک طرح ملی است؛ وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی سامانه ای بنام کارا دارد و ما فقط وظیفه داریم که موضوعات را اطلاع رسانی کرده و اطلاعات رانندگان را در اختیار آنان قرار دهیم.

برزگر در خصوص میزان پایش سلامت رانندگان تاکسی در شرایط کرونایی اظهار داشت: رانندگان در ایستگاه ها به صورت دوره ای غربالگری و چکاب می شوند و اگر دارای علائم باشند برای آزمایشات به بهداشت معرفی شده و در صورت مثبت بودن تست کرونا، تحت مداوا قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سازمان تاکسیرانی راننده تاکسی راننده تاکسی ها رانندگان تاکسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۷۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی - و پنجره‌های بسته – می‌تواند به گسترش ویروس‌های معلق در هوا مانند ویروسی که باعث عفونت COVID-19 می‌شود، کمک کند.
محققان گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

به گزارش ایتنا، آلن هادرل، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول، گفت:« ما می‌دانستیم که SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما بود از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می‌تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس‌های موجود در هوا را افزایش دهد. به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای400 ppm از کربن دی اکسید است.

بر اساس نتایج منتشر شده در 25 آوریل در ژورنال  Nature Communications، افزایش غلظت CO2 به تنها 800 ppm، بقای ویروس‌های معلق در هوا را افزایش داد. محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO2 3000 ppm می رسد - مشابه غلظت یک اتاق شلوغ – ویروس حدود 10 برابر بیشتر زنده می‌ماند.

هادرل در یک انتشار خبری دانشگاه گفت:« این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای پاندمیک کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند .ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می‌دهند. اما CO2 هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می‌کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوا بیشتر زنده بمانند.»

هادرل همچنین گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO2 دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود. نتایج همچنین نشان می‌دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO2 در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس‌های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علم آب و هوای اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO2 در جو تا پایان قرن به بیش از 700 ppm برسد. هادرل گفت: «بنابراین این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.»

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعاتی ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

دیگر خبرها

  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • تحلیل کارشناسی بحران مسافربری جاده‌ای؛«واردکننده راننده اتوبوس می‌شویم!» | ثبت ساعت یک روش بی‌فایده و پرهزینه است
  • هرمزگان میزبان ۳ گروه از خادمین حرم مطهر رضوی
  • نارضایتی برخی از تاکسی داران از درخواست معاینه فنی برای خودروی فرسوده هنگام تعویض
  • گره اندر گره
  • سایه‌روشن‌های هفته بیست‌وپنجم؛ مدعیان، جام را به هم تعارف کردند!
  • فیلم| شهردار اصفهان راننده تاکسی برقی شد!
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • عکس/سایه آزادی آمریکایی!